Veelgestelde Vragen

Schrijven in de Smederij is de verzamelnaam voor diverse schrijfprogramma's die je online zelfstandig, in alle rust en in je eigen tempo volgt.
De bedoeling is dat je op laagdrempelige wijze kan ervaren wat schrijven met en voor jou kan doen.
Ieder schrijfprogramma staat op zichzelf en bestaat uit verschillende schrijfoefeningen, verbonden aan een centraal thema. Elk schrijfprogramma is goed voor om en nabij 2,5 uur schrijven in totaal. (Daadwerkelijke schrijftijd, dus exclusief instructies.)

De ene keer schrijf je autobiografisch, de andere keer meer creatief, maar altijd persoonlijk.
Schrijven in de Smederij is gericht op expressie en zelfontdekking, het is geen cursus verhalen schrijven.
Jazeker! De opzet van Schrijven in de Smederij is dat je op een laagdrempelige manier kan ervaren wat schrijven met en voor jou kan doen.
Ook als meer ervaren schrijver, kan je zeker hier wat halen. In je eigen schrijven kan je op een gegeven moment in een routine terechtkomen, waardoor expressief schrijven minder effect heeft. Nieuwe schrijfoefeningen kunnen je inspireren en nieuwe invalshoeken belichten.
Jij kiest welk schrijfprogramma je wilt, meldt je aan en dan krijg je per mail alle gegevens van jouw schrijfplekje.
Je kan direct beginnen met schrijven.
Alleen bij Roodkapje zijn er schrijfoefeningen daadwerkelijk gekoppeld aan het verhaal. Verder kan je elk schrijfprogramma gewoon volgen zonder het verhaal te kennen.
Het betreffende verhaal lezen of de film kijken heeft echter zeker een meerwaarde. Het idee achter de koppeling met een verhaal is gebaseerd op de Ayurveda, (vertaald: 'kunst/wetenschap van het leven') een holistische geneeskunde van ±6000 jaar oud, waarbij een verhaal onderdeel was van de behandeling.
Ik heb makkelijk beschikbare verhalen gekozen die het thema verrijken. Films en boeken zijn niet inbegrepen bij het schrijfprogramma.
De vorm is misschien anders dan je gewend bent, de inhoud is het waard. Thematiek staat echter centraal, niet het verhaal. Dus als het echt niets voor jou is, laat het dan even rusten en kijk er eventueel op een later moment naar.
Als je ergens niet uitkomt of de online omgeving heeft kuren, dan ben ik er uiteraard om met je mee te kijken.
Wil je dat ik je een beetje op weg help of heb je een inhoudelijke vraag, mail me ook gerust.
Heb je behoefte aan werkelijk inhoudelijke begeleiding, dan kan je een Individuele sessie boeken. In dat geval krijg je een eerste afspraak voor de prijs van een vervolgafspraak.
Sowieso een jaar, waarschijnlijk langer. En ik zal contact met je opnemen voordat ik iets met jouw plekje in de Smederij doe.
Je kan een schrijfprogramma verschillende keren doorlopen – iedere keer zal je de instructies anders horen en zal je andere teksten schrijven.
En de oefeningen kunnen je ook op nieuwe ideeën brengen voor andere schrijfoefeningen – fantastisch als je je eigen varianten bedenkt en volgt!