Wat doe je precies?
Mensen anders laten kijken. Opdat iedereen zijn/haar eigen wijsheid vindt, helder kan formuleren én over weet te brengen.
Ik help duidelijkheid te creëren, om zo de weg vrij te maken voor krachtige, helende verhalen.

Wat versta je onder wijsheid?
Wijsheid is een verhaal. Een heel speciaal soort verhaal.
Meestal delen we enkel een inzicht, iets dat we hebben ontdekt en heel graag willen doorgeven. Maar dat is geen wijsheid. Dat is informatie.
Wijsheid is het hele proces, niet enkel de uitkomst. Voor jou begon het ook niet met dat ene moment van inzicht.
Jij kon dat moment van inzicht krijgen, door alles wat er in jouw leven aan vooraf is gegaan. Daarom ontkom je er niet aan jezelf te tonen, wanneer je wijsheid deelt. Je laat zien hoe jij naar de wereld kijkt. Opdat iedereen die jou niet is, jouw inzicht ook kan zien.

Wat bedoel je met ‘het verhaal ís de boodschap’?
Ik noem het ook wel ‘vorm vloeit voort uit inhoud’. Wanneer je met aandacht kijkt, zal je zien dat de vorm een ver-beelding is van de boodschap.
De boodschap is in taal, wat de vorm is in beelden. En zo werkt het niet alleen in verhalen, maar ook in het ‘echte’ leven.
In mijn online basiscursus verhalen(f)luisteren leer ik je op deze manier kijken naar verschillende soorten verhalen, opdat je ze werkelijk kan verstaan. En je leert uiteraard ook zélf verhalen met inhoud.
Wil je alvast een voorproefje? In deze video laat ik je een stukje van het principe zien.

Waarom kan het jou iets schelen of anderen hun wijsheid doorgeven?
Omdat het is wat wij mensen van oudsher doen. Dit is de hele reden waarom we elkaar ooit verhalen zijn gaan vertellen.
Sinds verhalen entertainment zijn geworden (wat afleiden betekent), zijn we ons minder bewust geworden van de helende kracht van verhalen.
Daarom hoop ik je te kunnen laten ervaren dat verhalen zoveel méér zijn dan een ‘wat-vind-je-ervan’.

Waarom heb je voor deze vorm gekozen?
Ik merk dat het op een of andere manier moeilijker geworden lijkt om metaforen en symbolen te begrijpen. Maar ik heb ontdekt dat je patronen alleen kan opmerken wanneer je in staat bent door vorm heen te kijken. Dan kan je verhalen werkelijk verstaan.
Daarom zet ik mij in om dit vermogen zo laagdrempelig mogelijk over te brengen. Met behulp van sprookjes en andere verhalen. Met invloeden vanuit allerlei andere windrichtingen. Ik laat je op zoveel mogelijk manieren zien hoe ik het zie.
Als je mij vraagt waarom dit beeldmateriaal: omdat ik geen mensen als projectiescherm wil gebruiken. Poppen zijn gemaakt om door ons tot leven gebracht te worden, en te illustreren wat wij op dat moment (willen) zien of ervaren. Mensen niet.

Ik heb een andere vraag…
Deze kan je hier stellen.