• Sharon, 37 jaar. Woonachtig in Groningen met lief en katten.
  • Onvermoeibaar leergierig.
  • Schrijft kleine verhaaltjes over grote dingen. En probeert ook wel eens dingen met elkaar te rijmen.
  • Dol op de meeste animatiefilms van Disney en Pixar. En de series Blackadder, Poirot en Columbo.
  • Houdt van de Anton Piecksfeer van de Efteling.
  • Maakt graag dingen. Liefst van die dingen die klein zijn.

In drie woorden:
Patroonontdekker
Verhalenfluisteraar
Verduidelijker

Spreken is zilver, 
zwijgen is Indisch.’

Waarom De Sprookjessmid?
Als kind van het Groningse zwijgen én het Indische zwijgen, heb ik van huis uit niet meegekregen dat we onze levenservaringen met elkaar delen. En in mijn eigen zoeken naar betekenis, merkte ik dat ik daarin niet de enige ben. Maar uiteindelijk ben ik gaan zien dat er altijd een vorm gevonden wordt om tóch de vergaarde wijsheid door te geven. Om die wijsheid te kunnen verstaan, is het echter nodig om door vorm heen te leren kijken.


In de loop der jaren stuitte ik in mijn zoektocht op oeroude wijsheid, recente(re) kennis en ik ging patronen ontdekken. Overeenkomsten zien. Uiteindelijk ben ik gaan zien dat er geen verhalen zijn mét een boodschap – het verhaal ís de boodschap. Vorm vloeit voort uit inhoud. En dat wij mensen telkens weer in de valkuil trappen van dit omdraaien, maar dat werkt niet. Wanneer we het omdraaien, is de wereld één grote Rorschachtest.

Vorm vloeit voort uit inhoud: ik leer je op deze manier kijken en luisteren. Met als doel dat jij zélf kan verhalen met inhoud. En zo jouw wijsheid kan doorgeven op een manier die werkt én die bij jou(w boodschap) past.

Na een ontdekking trek ik telkens weer verder, om nieuwe horizonnen te verkennen. Een verlangen naar het grotere plaatje leren zien drijft mij voort.
Anders leren kijken is mijn mantra, Ken uzelve mijn motto.


Ik mag mijzelf Chief Storyteller noemen, maar prefereer de term verhalenfluisteraar. Fluisteren ligt meer in mijn lijn. Bovendien kan ik zo beter horen wat er (niet) gezegd wordt.

Over de naam De Sprookjessmid:

Sproke is Middeleeuws Nederlands en betekent ‘verhaal, vertelling’.
Mijn achternaam, Faber, is Latijn voor smid (of ambachter).