Waarom De Sprookjessmid?
Als kind van zowel het Groningse als het Indische zwijgen, heb ik goed leren luisteren in de stilte. Waar ik eerst geloofde dat we onze verhalen niet met elkaar deelden, merkte ik uiteindelijk op dat er werd verteld met een omweg. Indirect, in bedekte termen, vergelijkingen of metaforen. Wie de woorden zelf niet heeft, of telkens niet verstaan wordt, vindt een andere manier van zichzelf uiten.

Doorgeven van verhalen gebeurt sowieso lang niet altijd in de vorm die we verwachten. En juist die verwachtingen kunnen ons verhinderen op te merken en te verstaan. Daarom helpt het om door vorm heen te leren kijken. Er zijn geen verhalen met een boodschap – het verhaal ís de boodschap.

Op speelse, laagdrempelige wijze geef ik jou manieren om te horen wat je onbewust al weet.
De vorm is schrijven omdat:
– schrijven vertraagt ten opzichte van babbelen;
– schrijven automatisch laat focussen. Bij praten gebeurt het nogal eens dat we halverwege een zin een nieuwe zin beginnen, bij schrijven gebeurt dit van nature niet;
– je bij praten kan kwijtraken wat je precies gezegd hebt, bij schrijven niet;
– je op elk gewenst moment zelf kan terugkeren naar je schrijfsels en er opnieuw naar kan kijken.

Ervaring met schrijven is niet nodig.

Hoe fijn zou het zijn om jezelf te vinden in je verhalen?
Geen schrijftips, geen weet-je-wat-jouw-verhaal-nodig-heeft, niets van dat alles. Ik ben geen schrijfcoach en ik help je niet om gepubliceerd te worden.
Wat ik wél doe, is jou leren verhalen(f)luisteren.

Verhalen(f)luisteren: 
door aandachtig kijken, luisteren en vragen,
steeds helderder zien wat er al ís