Als kind van zowel het Groningse als het Indische zwijgen, heb ik goed leren luisteren in de stilte. Wanneer mensen niet of nauwelijks iets vertellen over zichzelf, leer je mensen kennen via de verhalen die ze wél vertellen, en de taal die ze daarbij gebruiken.
Luisteren doe ik dan ook het allerliefst. Maar wie mij ‘in actie’ heeft meegemaakt, weet dat ik heel rake vragen kan stellen of raak woorden kan geven aan wat er speelt. Dit zet ik in omdat ik begrijpen belangrijk vind, want mensen vertellen verhalen om zichzelf en elkaar te helpen met (over)leven. Wanneer een verhaal niet wordt verstaan, dan kan het ons niet helpen. In het ergste geval gaat het zelfs in de weg zitten.
Ik houd van zowel fictie als non-fictie verhalen, en ben altijd nieuwsgierig naar wat ik nog niet weet of nog niet begrijp.
Tijdens een online sessie is de kans aanwezig dat je een van mijn katten door beeld ziet lopen of op de achtergrond hoort. Fanmail sturen mag 😉

Hoe fijn zou het zijn om jezelf te vinden in je verhalen?
Geen schrijftips, geen weet-je-wat-jouw-verhaal-nodig-heeft, niets van dat alles. Ik ben geen schrijfcoach en ik help je niet om gepubliceerd te worden.
Wat ik wél doe, noem ik verhalen(f)luisteren: (zie definitie hieronder). En wil je hier meer over weten, lees dan vooral mijn boek.
Verhalen(f)luisteren: door aandachtig kijken, luisteren en vragen, steeds helderder zien wat er al ís.


