Wil jij alledaagse verwonderingen of zelfs irritaties kunnen vertalen naar een luchtig verhaaltje? 
Grote thema’s verkennen zonder dat het te zwaar wordt, maar wat evenmin oppervlakkig blijft?
Al schrijvende je geest ontdekken en jezelf verrassen met je eigen humor en wijsheid?
Dat kan met Kleine verhaaltjes over grote dingen: filosofisch schrijven met een knipoog.
Al schrijvende wijzer worden dan je wist dat je was, voordat je begon.

Schrijven wordt vaak geassocieerd met wéten. Misschien is dat altijd al zo geweest, misschien is het een recent verschijnsel. Hoe het ook zij, ik heb gemerkt dat het heel lekker werkt om te vragen. En dat is precies wat we bij Kleine verhaaltjes over grote dingen doen.

Wat doen we
Al schrijvende onderzoek je. Durf jezelf te verrassen. Durf vooraf niet te weten wat de conclusie gaat zijn. Je krijgt er betere conclusies door, echt waar.
Geloof niet dat je hiervoor een schrijver moet zijn. Wees eerder een vrager en een luisteraar, want deze stijl kenmerkt zich door weinig inkleuring. Geen fraaie, poëtische zinnen over de omgeving of over innerlijke zielenroerselen. Je schrijft ‘to the point’. Iedereen kan dit. Jij ook.

Hoe doen we dit
In kleine setting (4 personen, mijzelf meegerekend) komen we online bijeen om te schrijven over abstracte zaken. Van die woorden waar iedereen wel een associatie bij heeft, maar wanneer je erop doorvraagt, loop je al snel vast. En precies dat vastlopen, koesteren we. We schrijven namelijk niet om antwoorden te verzinnen, we schrijven om te ontdekken hoe onze geest werkt. Dat is veel waardevoller én leuker.

De praktische zaken
Er kunnen 3 personen per keer meedoen. Wees er dus snel bij als je mee wilt doen, inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst.
Je kan op het formulier (onderaan deze pagina) een eerste, tweede en derde voorkeur opgeven. In de bevestigingsmail van je inschrijving staat welke datum het wordt.
Deelname kost 17,50 euro – je bent verzekerd van je plek na ontvangst van de betaling. Je krijgt dan nog een e-mail met daarin alle benodigde informatie en de link naar mijn virtuele ruimte.
Een bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur (houd rekening met maximaal een half uurtje uitloop). In die tijd krijg je oefeningen, een klein beetje theorie en volop gelegenheid om uit te proberen wat voor jou werkt.

En om je alvast een idee te geven van wat voor soort kleine verhaaltjes ook uit jouw pen kunnen vloeien:


Belangrijk om te weten: je kan maximaal drie opties aangeven. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Kan je geen van deze data maar wil je wél graag meedoen?
Vink de onderste optie 'anders' aan: dan stuur ik je bericht wanneer er nieuwe data beschikbaar zijn.

Je kan in het opmerkingenveld aangeven welke dagen/tijdstippen jou meestal passen, maar dit hoeft niet.